8 óra munka

Munka keresésben szeretnénk segíteni. Munkalehetőség ma. Álláspiaci információk, friss hírek a munkaügyekről.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

2010.02.17. 14:50 8 óra munka

Munkaerő toborzás

Úgy tűnik, a válság az új évben már nincs hatással a munkaerő-piacra, legalábbis ezt mutatja, hogy egyre több hazai vállalat kezd toborzásba. A március végén megrendezésre kerülő HVG Állásbörzén már most, a rendezvény előtt közel két hónappal elkelt a standok 70 százaléka.


A válság ellenére vannak olyan szakterületek, amelyekre nagy a munkaadói igény. A mérnöki, műszaki (különösen villamos- és gépészmérnökök), informatikai, valamint pénzügyi, gazdasági végzettségű diplomások iránt a gazdasági recesszió ellenére is kereslet mutatkozik. A 2009 tavaszi és őszi HVG Állásbörzén szintén ezek voltak a legkeresettebb végzettségek.

A válság ellenére sem hagyják ki az állásbörzét a cégek

A szaktudás iránti igény egyre erősebben jelenik meg a munkaerő-piacon, így bár a válság még mindig negatív hatással van a kereslet-kínálati viszonyokra, egyes területeken már bizonyos szintű fellendülés tapasztalható. A pozitív változásokat és várakozásokat mutatja az is, hogy a HVG Állásbörzén, mely két év alatt hazánk egyik piacvezető országos karriervásárává nőtte ki magát, már most, a rendezvény előtt közel 2 hónappal elkelt a kiállítói helyek 70 százaléka. A rendezvény iránti fokozott érdeklődésből és a visszatérő kiállítók nagy arányából látszik, hogy a vállalatok felismerték az állandó jelenlét fontosságát és a személyes kapcsolatfelvétel előnyeit.

Elsősorban mérnököket, informatikai szakembereket keresnek

Az eddig jelentkezett kiállítók többsége elsősorban mérnököket kereső gyártóvállalat, ezt követi az IT- és telekommunikációs szektor, amelyek a mérnökök és informatikusok legmeghatározóbb munkaadói. A kiállítói listában jelentős számban jelennek meg továbbá a szolgáltató központok és a pénzügyi szolgáltatásokat (bank és biztosítás) nyújtó vállalatok. Ezeken a helyeken főként gazdasági, pénzügyi végzettségű fiatalokat és több idegen nyelvet beszélő munkavállalókat keresnek. Több vállalat képviseli továbbá az autóipart, az energiaszolgáltatási szektort és a kereskedelmi láncokat is. A fenti kínálat a személyzeti tanácsadóknak köszönhetően más területek ajánlataival is kiegészül.

A 2009 őszi rendezvényen több mint 9000 céltudatos álláskeresővel, és képzések, valamint külföldi lehetőségek iránt érdeklődő, fiatal diplomásokkal találkozhattak a vállalatok, szervezetek képviselői. A tavaszi HVG Állásbörze a korábbihoz hasonló figyelemmel számol, mind a kiállítói, mind a látogatói oldalról. A szervezők az ősszel első ízben megrendezett Mérnök Napok tapasztalatai alapján speciális szakmai programokat, előadásokat, versenyeket kínálnak az informatikai, mérnöki és pénzügyi terület szakemberei, hallgatói számára.

 

forrás: http://www.8-ora-munka.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: munka munkalehetőség


A bejegyzés trackback címe:

https://8oramunka.blog.hu/api/trackback/id/tr491766317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása