8 óra munka

Munka keresésben szeretnénk segíteni. Munkalehetőség ma. Álláspiaci információk, friss hírek a munkaügyekről.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

2010.03.24. 09:03 8 óra munka

Munkalehetőség Németországban, keresik a magyarokat

Az Európai Unió egyik alapelve a személyek, ezen belül a munkaerő szabad áramlása. Ennek jegyében német nyelvterületre szervez ingyenes információs- és állásbörzét a magyarországi Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) 2010. április 10-én, Budapesten az ELTE Gólyavár épületében.


A tapasztalatok, illetve a korábbi nemzetközi állásbörzék visszajelzései alapján a külföldi állások iránt érdeklődők jelentős százaléka továbbra is német nyelvterületen helyezkedne el. Ehhez társul, hogy az osztrák, illetve a német munkaadók szívesen alkalmaznak magyar munkavállalókat. Az EURES-tanácsadók szerint a legjobb nyelvtudással és szakmai felkészültséggel rendelkező szakemberek rövid időn belül el tudnak helyezkedni német cégeknél.

A korábbi nagy sikerű nemzetközi állásbörzékhez hasonlóan 2010. április 10-én is közvetlenül találkozhatnak az érdeklődők a külföldi munkaadókkal, megismerhetik az állásokat kínáló országok munkavállalási szabályait és jogi segítséget is kaphatnak. A börzén EURES-tanácsadók is részt vesznek, akik Ausztria, Németország és Svájc élet- és munkakörülményeiről tartanak előadásokat. Rajtuk kívül az EURES meghívott partnerszervezetei is képviseltetik magukat: az EURES-T Pannonia partnerség standján a nyugat-magyarországi, illetve a kelet-ausztriai régiók munkavállalási információihoz juthatnak az érdeklődők.

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat munkatársai tájékoztatást nyújtanak a Fiatalok Lendületben Program, kiemelten az Európai Önkéntes Szolgálat lehetőségeiről. Standdal várja az érdeklődőket a Nemzeti Pályainformációs Központ, az Európai Unió tanácsadó hálózatának magyarországi tagja is, de a külföldi álláslehetőségeket keresők hasznos tudnivalókkal gazdagodhatnak a Nemzeti Europass Központ Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht., valamint az EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat munkatársai révén is.

A német nyelvterültre fókuszáló állásbörzén nemcsak magánszemélyek juthatnak információkhoz. Mivel nagy az érdeklődés az egyéni, illetve a társas vállalkozóként történő németországi és ausztriai munkavégzés iránt, ezért az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) is képviselteti magát a rendezvényen és meghívást kap a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara is.

Az állásbörzét megelőzi egy országjáró munkaerő-toborzás 2010. március 8-a és 17-e között, amelyet az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a Német Szövetségi Munkaügyi Szervezet bonni központjával együttműködésben szervez. Ezeken a toborzásokon főként szállodai szakembereket, szakácsokat és felszolgálókat keresnek nyilvántartásukba a Német Munkaügyi Szervezet képviselői, hiszen arra törekednek, hogy minél több jó kvalitású pályázót kutassanak fel és közvetítsenek a jövőben. A regisztrációba kerülés elsődleges feltétele a munkakör betöltéséhez szükséges szintű német nyelvtudás, szakképesítés és szakmai tapasztalat és a jelentkezők német nyelvű szakmai önéletrajza. Egyéb megkötés nincs, a Német Szövetségi Munkaügyi Szervezet toborzói ezúttal eltekintenek az államközi egyezményekben meghatározott életkori korlátozásoktól.

Szólj hozzá!

Címkék: munkalehetőség


A bejegyzés trackback címe:

https://8oramunka.blog.hu/api/trackback/id/tr521858523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása